Turgay GÖKDEMİR

TURGAY GÖKDEMİR

1970 yılında Elazığ’da doğdu.1991 yılında Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliğinden mezun oldu, yüksek lisansını 2010-2012 yıllarında Bahçeşehir Üniversitesi/Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi dalında tamamladı.

1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesinde mühendis olarak göreve başladı.

İETT Genel Müdürlüğü uhdesinde mühendis (1996-2000), Özel Projeler Şube Müdürü (2000-2002), Raylı Sistem Daire Başkanı (2002-2004) ve Koordinasyon Şube Müdürü (2004-2005) olarak görev yaptı. Eminönü-Kabataş tramvay hattı ile Kadıköy Moda Nostaljik tramvay hattının projelendirilmesi, hizmete alınması, Otogar- Bağcılar metro hattı ile Kadıköy-Kartal metro hatlarının ihale süreçlerini yönetti.

2005-2009 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi uhdesinde Yol Bakım Onarım Müdürlüğü 1. Bölgeden (Fatih, Eyüp, Zeytinburnu, Esenler, Güngören, Bağcılar, Bayrampaşa) sorumlu müdür yardımcılığı görevini yürütmüş olup, 2009 yılında İstanbul’un tarihi ve güzide ilçelerinden Fatih’te Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 2009-2012 yılları arasında Afet Koordinasyon Merkezi Müdürü olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi acil müdahale eylem planı güncellenmesi, kış şartları ile mücadele, Taşkın Erken Uyarı Sistemi (TEUS) kurulması çalışmalarını yürütmüştür.

2012-2014 yıllarında Anadolu Yakası Raylı Sistemler Daire Başkanlığının ihdas edilmesine müteakip kurucu müdür olarak, İstanbul Anadolu yakası Raylı Sistem Müdürlüğü uhdesinde Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı ve Kartal-Kaynarca metro hatlarının yapımında görev almıştır.

2014-2016 yılları arasında son bir yılı asaleten olmak üzere, dört müdürlük ve 2000’ i aşkın memur ve işçi personel ile birlikte İstanbul genelinde uzunluğu 4000 kilometreyi bulan ana arter yolların bakım ve onarımının gerçekleştirilmesi ile altyapı kazılarının koordinasyonunun yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi uhdesindeki tüm büyük araç ve iş makinalarının bakım ve onarımından sorumlu Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı görevinde bulunmuştur.

2016-2019 yıllarında Raylı Sistem Daire Başkanlığı yapmış olup, görevde bulunduğu süreç içerisinde İstanbul genelindeki raylı sistem araçlarının fizibilite, güzergâh etüdü, ön proje, uygulamaya esas kesin projeleri ile ihale şartnamesi, teknik şartname ve sözleşme hazırlıklarının gerçekleştirilmesi çalışmaları kapsamında 20 güzergâhta ve 192,2 km uzunluğundaki raylı sistem hattının kesin projeleri tamamlanmış 140,9 km uzunluğundaki 13 hattın ise yapım süreçlerine başlanılmıştır. Ülkemizin ilk sürücüsüz metro olma özelliği taşıyan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı dahil Kartal-Kaynarca metrosu, Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı, Bostancı-Dudullu metro hattı, Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı projelerinde Daire Başkanı olarak görev yapmıştır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki görevleri esnasında Ulaşım A.Ş Denetim ve Yönetim Kurulu Üyeliği,  UGETAM A.Ş  Yönetim Kurulu Üyeliği ve İGDAŞ A.Ş de Başkan Vekilliği görevlerinde bulunmuştur.

31.07.2021 tarihinden itibaren TCDD Genel Müdürlüğü uhdesinde, Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Evli, 1 kız ve 1 erkek çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.

TCDD GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
(0312 ) 520 42 50