TCDD'Yİ GELİŞTİRME ve TCDD PERSONELİ YARDIMLAŞMA ve DAYANIŞMA VAKFI

Vakfımız 1988 yılında 28 demiryolcunun bir araya gelmesiyle TCDD’ nin gelişmesine katkıda bulunmak ve TCDD Personelinin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak, kalkınma ve dayanışmalarını sağlamak amacı ile “TCDD’Yİ GELİŞTİRME VE TCDD PERSONELİ DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA VAKFI” adıyla kurulmuştur.

Vakfımız, her zaman üyelerinin yanında olup zor zamanlarında ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla; Devlet Bankalarından 10 puan daha düşük faiz oranıyla, 30.000TL tutarında 36 aya kadar varan vade ile İhtiyaç kredisi kullandırmaktadır. Üyelerimizin  üniversitede okuyan çocuklarına talepleri halinde  öğrenim kredisi verilmekte ve yine üyelerimizin başarılı çocuklarına Yönetim Kurulumuzun onayı ile burs imkanı sunulmaktadır.

Vakfımız üyelerinin vefatı halinde kanuni varislerine üye birikimlerinin tamamı ödenmekte ve her yıl Vakfımız Yönetim Kurulu tarafından belirlenen tutarda ölüm yardımı yapılmaktadır.

Ulaşım Turizm Sanayi Ticaret ve Pazarlama Limited Şirketi bünyesindeki A grubu seyahat acentesi ve IATA üyesi RAYTUR iştirakimiz vasıtası ile 1991 yılından itibaren, birçok kamu-özel kurum, kuruluş ve şirketin yurt içi-yurt dışı uçak biletleri karşılanmaktadır. Yurt içi-yurt dışı, uçak-tren-otobüs turları, toplantı kongre, fuar organizasyonları, yurt içi-yurt dışı otel satışları, alan-otel transferleri gerçekleştirilmekte; vize işlemleri gibi turistik ihtiyaçlar giderilmektedir. Ayrıca Hac ve Umre organizasyonları da düzenlenmektedir.

Vakıf iştirakimiz De-Vak Sigorta ve Aracılık Hiz. Ltd. Şti. 2009 Yılından itibaren TCDD çalışanlarına, Vakıf üyelerine ve diğer müşterilere hizmet vermektedir. Bireysel ve kurumsal müşterilerin sigorta ihtiyaçları karşılanarak sigorta konusu değerlerin risklere karşı güvenliği sağlamaktır. İhtiyaçların doğru tespiti, eksikliklerin saptanması ve bu doğrultuda uygun ürün sunulmasını çalışma prensibi benimsenmektedir.

Demiryolu Taşımacılığı Sektöründe Ulusal Yeterlilik Sistemi ve VOC-Test Merkezi Kurulması AB Hibe Projesi’nin (IPA) çıktısı olan RAYTEST, TCDD Vakfı öncülüğünde Ankara’da kurulmuştur.

CER, YOL, TESİSLER, TRAFİK branşlarında toplam 18 adet mesleğin ulusal meslek standardı ve ulusal yeterlilikleri yayımlanmıştır. Türkiye’de demiryolu sektöründe belgelendirme hizmeti sunan tek kuruluş olan RAYTEST, sürekli iyileşme ve gelişmeyi hedef alarak ilerlemekte, geleceğin demiryolu ve raylı sistem çalışanlarının sertifika ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışmalarına devam etmektedir.

Vakfımız, yine sektörün ihtiyacı olan Raytest değerlendirme hizmetini sunmak üzere Viyana Test Sistemini içeren bir merkez kurmuştur. Hizmet sunulan mesleklerden bazıları; Tren Makinistliği, Trafik Kontrolörlüğü, İstasyon Trafik İşletmenliği (Hareket Memurluğu), İstasyon Şefliği, Tren Teşkilciliği’dir.

Demiryolu Taşımacılığı Sektöründe Ulusal Yeterlilik Sistemi Ve Voc-Test Merkezi Kurulması Projesi Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yürütülen, “Türkiye’de Mesleki Yeterlilik Kurumunun ve Ulusal Yeterlilik Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi” (UYEP) projesinin çıktısı olarak 02.Mar.2012 de Ankara’ da kurulan RAYTEST, sürekli iyileşme ve gelişmeyi hedef alarak ilerlemekte, geleceğin demiryolu ve raylı sistem çalışanlarının sertifika ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışmalarına devam etmektedir.

2014 yılında yine Türkiye’ de bir ilki gerçekleştirirek Psikoteknik Değerlendirme hizmetlerinin çağdaş, nesnel, bilgisayar sistemine dayalı olması fikrinden yola çıkarak  Değerlendirme Merkezimizi kurduk. Şu ana kadar TCDD ve bağlı kuruluşları ile birlikte özel raylı sistem kuruluşlarına da bu hizmeti sunmaya devam etmektedir.

Bütün bunlara ilaveten Vakfımız üyelerine; özel sağlık kuruluşlarında, Ankarafen kolejinde   indirimler sağlamaktadır.